Reset voor je mindset

Reset je mindset 

Starten met een dieet kan iedereen. De kans is groot dat jij ook al een dieet bent gestart en … gestopt. De kans op opgave piekt ongeveer 2 maanden nadat men uit de dieetstartblokken is. De uitdaging is ervan af, het nieuw is ervan af. De nieuwe borstel keert niet meer zo goed zoals ze dat zeggen in de volksmond. Net op dat moment is mindset cruciaal. Op dat moment in de slachtofferrol kruipen is dodelijk voor je dieet. Wat bedoel je met slachtofferrol, Suzy? Wel, in mijn vakgebied hoor ik het vaak en ik tackel deze belemmerende overtuiging van mijn klanten dagelijks. Ik geef je enkele voorbeelden van in de praktijk (letterlijk):

  • “Ik zal altijd dik blijven hoor. Ik kan nu wel even afvallen en erna staat vast dat ik terug bijkom.”
  • “De weegschaal staat stil op een plateau. Dit zal dan wel mijn gewicht zijn zeker, ik leg er mij bij neer. “
  • “Ik heb geen karakter”
  • “Het is me nog nooit gelukt dus het zal nu wel weer hetzelfde worden”
  • “Ik ben de volslanke van mijn familie en vriendengroep, dat zou nu wel raar zijn als ik dat niet meer ben. Ik ben bang dat mijn relaties dan veranderen.”
  • “Ik zal de controle wel terug verliezen. Wat er nu gebeurde, dat ik al 2 maanden zoveel controle heb en van de snoep kan afblijven, is een toevalstreffer.”
  • “Het past nu niet in mijn leven om de focus op een dieet te zetten. Het zal niet meer gaan lukken.”


Voel jij dat nu ook? Die negativiteit die je overvalt als je bovenstaande zinnen leest? En ja, dat spreken mensen uit. Mensen die bang zijn om te falen of net om succes te boeken. Mensen die zich graag wegsteken in vlucht -of bevriesgedrag wanneer falen om de hoek loert.

Wat is dat jammer om te zien en te horen hoe mensen zich naar beneden halen en zichzelf saboteren. Als coach moet je die negativiteit ondervangen en tackelen. Als je in belemmerende overtuigingen denkt en start met een plan, als je doet zoals je altijd deed, zal het mislukken. Denk verder, denk toekomstgericht, denk positief!!

Vaak heb ik meer vertrouwen in mijn klant dan dat ze vertrouwen in zichzelf hebben. Waarom? Omdat ik geloof dat alles valt of staat met mindset. Wij zijn niet op de wereld gekomen met een geprogrammeerde, vaste mindset. Iedereen kan leren, iedereen kan groeien in zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer men leert om vooruit te kijken en een krachtige toekomstvisie te hebben is er streven naar positivisme, streven naar je eigen doelen en verlangens. Want we leven toch maar 1 keer en willen ons mooiste leven leven. Wie blijft er nu graag bij de pakken zitten? Speur naar je belemmerende overtuigingen en geef er een draai aan, een draai van 180° AUB!


Zeg RESET aan je belemmerende mindset, zeg DOORZET!


Helemaal klaar voor een reset? 


Reset voor je mindset
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x