Diëtiste blog: Shortcut

De zomer is begonnen! Nu eindelijk écht, eindelijk een aantal mooie zomerse dagen op rij.

De batterijen opladen door zonne-energie, zalig! En ik heb het nu even niet over het rendement van zonnepanelen maar over je eigen rendement. Vitamine D voor lichaam en geest, dat is wat de zomer ons brengt. Energie en dagen die je tot beweging aanzetten. Beweging in je tuin of mooie avondwandelingen, ochtendloopjes langs glinsterende landschappen. Yep, het is duidelijk, ik word er blij van en hopelijk velen met mij.

Op voedingsvlak (en daarbij horend je gewicht) kan de zomer wat betekenen voor je. Naast maximale bewegingsvrijheid dankzij de weersomstandigheden, is het dé tijd van de frisse salades. Er moet niet uitgebreid gekookt te worden om een lekkere kcal-arme maaltijd op de tafel te zetten. ’s Morgens je water klaarzetten en halverwege de dag merken dat je fles zonder enige moeite is binnengelopen.

blog: diëtiste

De voordelen van de zomer zijn legio. De zomer kan een shortcut betekenen, een boost voor je doelen op gezondheidsvlak. Een binnenweg om even te versnellen en een aantal werkpunten eindelijk aan te pakken. Op de langste dagen van het jaar kunnen we absoluut meer bereiken!


Uiteraard betekent de zomer ook terrasjesweer. Onder de parasol met vrienden én wijn of cocktails, borrelnootjes, … Na de langgerekte apéritieftijd de barbecue aan, te veel vlees en pas dan de dessertbanaan. Of gebakken peren

Genieten hoort erbij, dat moeten we absoluut ook doen deze zomer. Maar blijf zo vaak mogelijk op de binnenweg. De zomer op zich kan een shortcut zijn of een potentieel gunstige periode voor je gezondheid. Een veel toegepaste manier om in de zomer gefocust te blijven en toch op je bestemming te raken: in de week de shortcut of binnenweg en in het weekend jezelf toelaten even de weg kwijt zijn. Zo behoud je je rendement, zo kom je alsnog aan je doelen. En maak die zomerse shortcut ook niet te streng, op de basisdagen volg je je standaard voedingsschema dat de nodige bouwstoffen verschaft en op weekenddagen een gedoseerde uitschuiver.

Laat die zon maar schijnen zodat we de zomershorten uit de kast kunnen halen; let’s go for shortcut!

PS. Het rendement dat je maakt voor je lichaam kunnen ze je NOOIT afpakken ;-)


Diëtiste blog:  Shortcut
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x