Diëtiste blog: Quick fix bestaat niet

Helaas, voor verandering van je voedingsstijl én bijgevolg je gewicht bestaat geen quick fix. Er bestaat niet zoiets als de snel snel methode. Ja, er zijn wel manieren om snel af te vallen maar die zijn vaak niet zonder gevaar voor de gezondheid en/ of jojo- effect. 

blog: diëtiste

Als diëtiste weet ik als geen ander dat er voor een gezond voedingsgedrag en hieruit voortvloeiend een gezond gewicht, gewerkt moet worden. En is dat niet logisch? Het gewicht kwam er ook niet plots bij. Voedingsgedrag verander je niet van de ene op de andere dag. Je systeem heeft tijd nodig om aan te passen, bewust en onbewust. Berusten in het feit dat je de tijd mag nemen om te streven naar je ‘gezondere ik’ is al heel wat. Ik kan het dus niet genoeg onderlijnen voor de lijners (wat een kwinkslag ;-)). Wie resultaat verwacht zal dat ook krijgen, als je maar doorzet en kan vertrouwen in jezelf én in je lichaam. Consistent blijven in de werkpuntjes die je uitstippelde, in de manier waarop je de valkuilen wil en kan ontwijken. Uiteraard komt er al is een off day tussen of een vakantie of feestdagen,… Dat mag, dat moet zelfs want genieten laadt de batterijen ook weer op voor een volgende fase. Het hernemen van het basisschema is je sleutel tot succes. Het maakt helemaal niet uit dat je nog je ideale voedingsgedrag of gewicht niet hebt bereikt, met het vertrouwen in je dat het zal lukken mag je al is een moeilijker moment hebben. Terug opstaan na het vallen is veel belangrijker. Doorzetten, consequent zijn en vertrouwen brengt je waar je moet zijn.


Ik vind de quote van Confucius geweldig:

“Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan.”


En ja, dus blauwe plekken horen er bij (figuurlijk dan toch) maar dat is niets wat niet geneest. Alleen al door de tijd los te laten en je het proces te gunnen, zal dat vallen (of anders gezegd falen) minder hard aankomen.

Misschien een confronterende blog, maar vooral ook ééntje gevuld met mildheid voor jezelf ;-)

Gun jezelf het proces. Ga niet voor sprookjes of quick fix hypes want dat vallen achteraf doet zo’n pijn…


Liefs,

Suzy


Diëtiste blog:  Quick fix bestaat niet
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x