Diëtiste blog: Pijnlijke levensles en goede voornemens

Diëtiste blog

Pijnlijke levensles en goede voornemens

Twee jaar geleden (januari 2021) kreeg ik telefoon, mijn schoonvader was zonet overleden. Plots, geheel onverwacht. Een belangrijk figuur in ons leven valt weg, de stekker eruit zonder pardon. Je hoort het vaak maar steeds ver weg en je staat er niet écht bij stil. Tot je het leed van je eigen man en kinderen ziet, tot je de impact voelt tot in het diepst van je ziel. En toen heb ik beslist:
ik stop met alles wat energie vreet,
ik leef mijn keuzes,
ik draag zorg voor mezelf,
ik help waar ik kan maar ga niet meer over mijn grenzen,
ik geniet en ben dankbaar voor elke dag.

blog dïetiste


Ik kwam meer dan eens mezelf tegen in de beslissingen die toen volgden vanuit deze pijnlijke levensles. Wie me kent weet dat ik heel wat zotte beslissingen heb genomen, zaken loslaten en kiezen voor jezelf is niet makkelijk en voelt vaak kwetsbaar aan. Maar goed, ik leef mijn keuzes en pak mijn verantwoordelijkheid in mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik besliste daar (in 2021) wat mijn goede voornemens waren en tot op de dag van vandaag leef én volg ik nog steeds die toen vooropgestelde zinnen. Omdat het zo goed voelt, zo passend is, leef ik nog steeds volgens die energie, in functie van mijn gezondheid. Had ik dat toen niet beslist, dan was mijn leven vandaag anders ingericht. Zou dat slechter zijn? Geen idee. Wat ik wel weet is dat het maken van goede voornemens enkel werkt wanneer jij mateloos gemotiveerd bent in je eigen doelen, dromen en verlangens. Je kan enkel volhouden als jij dat wil en het pad voor je ziet. Een pad dat bij je past, niet het pad van de kudde en de hypes, een duurzaam pad op jouw maat geschreven.


Heb jij ook keuzes te maken voor jouw gezondheid? Wil je afslanken, meer zelfliefde voelen, stoppen met emo-eten, gezonde kookinspiratie, … Voel jij ook die vijf voor twaalf? Mooi als jij die keuze maakt om voor je doelen te gaan staan, om verantwoordelijkheid op te nemen. Makkelijk is dat niet, zoek en verwacht hulp van anderen, bij voorkeur van een expert. Maar jij, enkel jij hebt je leven in handen te nemen. Enkel als JIJ die motivatie voelt, enkel als jij het wil. Laat je niet vangen aan hypes en bijhorende toverstokjes. Jij moet het doen, niets is een wonder in gezonde voeding -en dieetland. Behoed jezelf voor te gekke beloftes, behoed jezelf van niet vol te houden acties, behoed jezelf van die teleurstelling. Het enige recept wat voor je werkt bevat volgende ingrediënten: stap per stap, jouw doel als motivator, vertrouwen in jezelf en jouw pad, tijd voor de tijd die het vraagt, de kennis en kunde van een expert en dan ... wordt het simpel, helder, zonder poespas. Heerlijk om te vertrouwen op jezelf, je lichaam en je gezondheid. Voel de dankbaarheid voor elke dag dat jij hier je eigen keuzes maken mag. Verzorg jezelf en weet dat het ook voor jou is weggelegd. Alles is mogelijk want jij kiest en je bent nooit alleen in je verhaal.

Diëtiste blog: Pijnlijke levensles en goede voornemens
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x