Brrr… elk jaar opnieuw heb ik het moeilijk met die overgang naar de koude maanden. Enkele dagen op rij ben ik dan zo onderkoeld dat ik droom van sauna’s en elektrische dekentjes. Tja, een koukleum ben ik wel maar ik vertrouw erop dat ik er ook dit jaar wel aan zal wennen (zonder de elektriciteitsfactuur extra te verhogen). Waar ik wel van hou zijn de herfstkleuren én de charme om het na een wandeling lekker gezellig te maken thuis. Na het stimuleren van de bloedcirculatie via zo'n herfstwandeling heb ik eten nodig . Wat kies ik dan? Fruit eten in de zomer is aanlokkelijker he, de zomermaanden voorzien ons van fris, sappig, zoet fruit als aardbeien, kersen, (water)meloen, perzik, nectarine,…. En dan nog het aanbod aan herfst-en winterfruit ... , er lijkt toch wat minder keuze te zijn, niet? Ik ben grote voorstander van het eten volgens de seizoenen en dus maak ik hier dan ook graag een opsomming van het meest bekende seizoensfruit (november, december, januari):
Appel, banaan, druiven, kiwi, peer, mandarijn, pompelmoes, sinaasappel.
Wat denk je? Kan het lijstje je wat bekoren?
Mandarijntjes lust bijna iedereen, hopelijk ook jij.
De rest van het rijtje is misschien wat saai maar probeer volgende tips in je achterhoofd te houden:
Fris en fruitig ... gaat dus toch even goed samen als de titel van deze blog luidt.
Hopelijk kan ik je motiveren om ook in de winter te gaan voor de inname van onze broodnodige vitamines en mineralen uit fruit. Zonder weerstand en net voor je lichamelijke weerstand: succes gewenst met het verorberen van dat herfst-en winterfruit!