Diëtiste blog: Eerlijk duurt het langst … of net niet?

Een titel om even over na te denken.

In principe klopt de uitspraak 'eerlijk duurt het langst', zoveel is waar. Maar dan hebben we het over vriendschappen, banden voor het leven. In deze blog wil ik je duidelijk maken hoe ik denk over zelfredzaamheid aankweken, over die focus in de klant- coach verhouding.

Eerlijkheid draag ik hoog in het vaandel, dus daar gaat het vandaag niet om. We blijven steeds eerlijk . Maar dat tweede deel in de spreuk ‘duurt het langst’, net dat klopt niet als we in een coachingrelatie zitten. Hoe eerlijker men van in den beginne is, hoe SNELLER het resultaat wordt geboekt, dus voor mij in deze context: eerlijkheid is de snelweg naar heerlijkheid. Naar een heerlijk gewicht, een fijne mindset, naar zelfvertrouwen, naar fitheid. Het hangt er gewoon vanaf welke afslag jij vandaag wil nemen, maar je kan het allemaal bereiken! Soms met een omweg (wegenwerken zijn er altijd wel) maar de aanhouder wint ;-)

blog diëtiste

Ik heb hierboven misschien wat teveel metaforen gebruikt. Maar volgens mij snap je het wel. Wie meteen eerlijk in zijn kaarten laat kijken, zal daar met het extra paar ogen veel sneller winnen. Met twee kom je verder dan alleen, maar enkel als je ook inzicht geeft in je gedrag, gedachten en gevoelens. En dat ik als diëtiste maar al te goed besef dat mensen het kwetsbaar vinden om zich bloot te geven, letterlijk en figuurlijk ;-).

Maar het gaat niet om de diëtiste in een klant- coach relatie. Het gaat om wat de klant kan bereiken, het gaat om het bespoedigen van de zelfredzaamheid. Klanten moeten het gevoel krijgen dat zij kennis en inzicht vergaren om zelf goede beslissingen te kunnen maken, om ZELF de controle te herwinnen. Dat is mogelijk, enkel en alleen wanneer we samen alle ups en downs delen, alle groeipijnen, een lach en een traan. Coaching met veel passie en empathie maar wel met het doel een ultieme rust wat betreft je eetgedrag te bekomen.

Dus ben je het met mij eens? Eerlijkheid is de SNELWEG naar heerlijkheid!


Diëtiste blog:  Eerlijk duurt het langst … of net niet?
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x