Diëtiste blog: Daar doe ik het voor

Ik ga ditmaal voor een tamelijk persoonlijke blog, een tikkeltje in mijn kwetsbaarheid. “Wat heb jij toch een leuke job.” zeggen vrienden en klanten vaak. Ja, dat is waar. Ik zou niks liever willen doen. Maar is het altijd rozengeur en maneschijn? Helaas niet, er zijn heel wat dagen dat ik ’s avonds uitgeput ben. Een dokter die vaak zijn patiënten doorverwijst liet zich is zorgzaam en goedbedoeld ontvallen: “Jij moet toch steeds hetzelfde vertellen, je hebt mooie resultaten maar wordt dat niet saai voor jou?” Dat was er nog meer naast, want toen ik hem vertelde dat ik elke persoon anders in de omgang ervaar en toch wel anders moet coachen of richting geven, begreep hij meteen wat ik bedoelde. Ik heb geen standaarddagen, ik weet nooit wat mensen gaan komen vertellen. Ik leef mee op de golven van hun geluk en de dieptes van hun tranendal. Want ik coach mijn klanten in goede en slechte dagen. Doordat ik me heel erg kan inleven, gekoppeld aan mijn hoogsensitiviteit, kan mijn energielevel wel is fnuiken. Vooral nieuwe klanten in de praktijk zijn soms uiterst ongelukkig. Ze voelen zich niet fit, isoleren zich of hebben weinig of geen zelfliefde, stellen zich niet snel kwetsbaar op, … 

blog: diëtiste

Dan is het aan mij om de knepen van het vak naar boven te halen. Ik heb het engagement genomen om het probleem, de hulpvraag van mijn klant aan de kaak te stellen. En daar ga ik steeds 100% voor. Want wauw, het doet wat met mij wanneer mensen zich beginnen openstellen, wanneer ze vertellen dat ze terug acties ondernemen om naar buiten te komen, sportieve doelen stellen of zich terug verwennerij gunnen. Alles in kleine stappen, maar ze zien en voelen het verschil wel degelijk. De bescheiden glimlach op hun gezicht wanneer de weegschaal leuk nieuws brengt is mooi om te zien. Maar de woorden die niet uitgesproken worden, hetgeen ik voel, de euforie die ze uitstralen omdat ze eenvoudigweg ontdekken ‘dat het kan’, dat is pas hartverwarmend. De kracht van vertrouwen winnen, vertrouwen in mij, in mijn systeem maar vooral in zichzelf. Daar doe ik het voor! Prachtig wanneer iemand zegt al jaren te kampen met het gebrek aan vertrouwen dat het ooit nog voor hem/ haar zou lukken én dan ontdekt dat de oplossing nabij is. “Waarom deed ik dit niet eerder?” zegt men vaak verontwaardigd. Het juiste moment op de juiste plaats? Ik heb ook niet op alles een antwoord maar ik weet in elk geval dat ‘one size fits all’ niet klopt. Ik hou van maatwerk en dat stelt mijn innerlijke batterij op de proef maar naar ’t schijnt leven de batterijen die je steeds tot op het einde laat leeglopen en pas dan weer vult tot 100% het langst . Ik doe niks liever, de dankbaarheid die ik zie en hoor (maar vooral voel) onderhoudt mijn passie en kleurt mijn job. Daar doe ik het dus voor.


Diëtiste blog:  Daar doe ik het voor
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x