Diëtiste blog: Chocolade

Chocolading


Chocola- ding


Choco-lading


What’s in a name ?


Bijna Pasen, tijd voor meer dan één chocola-ding, eitjes in groot en klein formaat. Met of zonder vulling. Allemaal afhankelijk van de leverancier, de klokken van Rome of de paashaas…

Maar aan de inkoopverantwoordelijke van deze big business: opgelet met de lading! Wat je ook koopt, let op met de aantallen! De vracht is niet alleen zwaar maar na het uit de lucht zweven kan chocolade aan je lichaam blijven kleven. ;-)


Om je een idee te geven zet ik enkele kcal-waardes op een rijtje:

Paasei klein: gemiddeld 47 kcal

Paasei groot (niet gevuld, 50 g): 270 kcal

Chocoladefiguur 200g: 1080 kcal


Dan maar zwart want dat is veel minder kcal dan wit??

Ai – er klinkt een teleurstellende buzzer- want het scheelt niet al te veel op vlak van kcal.


Paaseitje:

Chocolade wit: 45kcal

Chocolade melk: 45 kcal

Chocolade zwart: 41 kcal

Gevuld met praliné/ zware vulling: 52 kcal


Zit jij nu al met een ei in je broek omdat jij de inkoopverantwoordelijke bent?

blog diëtiste

Chocolade blijft gelukkig wel even goed.

Splits je verbruik! Niet alles moet in 1x op!

Maak chocomelk voor je kids of bak een chocolade- cake. Of deel wat uit op je werk (sorry collega’s ).


Maar de basisregels om geen vijgen na Pasen te hebben is: doseer en bestel liever een ander cadeautje meer.


En toch, enjoy! Want wat verboden is, wordt al snel te verleidelijk. Dus die paassfeer letterlijk smaken via een chocola- ding kan perfect. Let enkel op de grootte van de choco-lading.




Diëtiste blog:  Chocolade
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x